logo

ECHIPAMENTE PENTRU ANALIZA ȘI TRATAREA APEI
INGINERIE – APARATURĂ – SERVICE

Sisteme de dozare

POMPE DOZATOARE

Produsele GRUNDFOS sunt utilizate pentru dozarea cu mare precizie a lichidelor. Sunt pompe cu membrană (dislocată mecanic sau hidraulic, în funcție de model) antrenate electric.

Se montează atât pe suprafețele orizontale cât și verticale. Se pot livra cu sisteme de control al pulsațiilor, control inductiv al dozării, sistem optoelectronic de verificare a integrității membranei, indicarea mersului în gol sau cap de dozare încălzit.

La pompele dozatoare din gama „Smart Digital” controlul dozării este posibil atât manual cât și automat prin semnal de contact (impulsuri), semnal de curent analogic (4-20mA) sau programator săptămânal.

Capacitățile pompelor GRUNDFOS variază pe tipuri de pompe, de la 0,3 l/h până la 8000 l/h.

DEZINFECȚIE CU CLOR, HIPOCLORIT DE SODIU, DIOXID DE CLOR, SAU RAZE UV

Sistemele VACCUPERM GRUNDFOS funcționează pe principiul vacuumului indirect. Pe lângă dozatoarele de clor gazos, sisteme similare sunt disponibile și pentru bioxid de carbon, amoniac sau dioxid de sulf.

Variante de instalații:
-Instalație de dozare compactă cu montare directă pe butelia de gaz, cu capacitați maxime de la 40 g/h până la 2000 g/l.
-Instalație de dozare modulară cu posibilitatea alimentării de la butelie de 40 kg sau containere de 600-800 kg, cu injectare în mai multe puncte cu doze reglate individual, cu capacități maxime cuprinse între 100 g/h și 200 kg/h. Controlul dozării este posibil atât manual cât și automat (reglare proporțională în funcție de debit, concentrația reziduală de dezinfectant sau alți parametri). Ca un element de siguranță indispensabil instalațiile se livrează cu detectoare de scurgeri de gaz dotate cu alarmă acustică și/sau vizuală.

Sistemele electrolitice de clorurare SELCOPERM GRUNDFOS generează la locul de consum (in-situ) soluția de hipoclorit dintr-o soluție de sare obișnuită (NaCl) prin electroliză, fără a crea produse secundare notabile. Soluția de hipoclorit produsă are un pH cuprins între 8 și 8.5, şi o concentrație maximă echivalentă de clor de cca. 8 g/l. Datorită timpului său lung de înjumătățire, este ideală pentru depozitarea într-un rezervor tampon.

O modalitate ideală de a asigura dezinfecția apei potabile este folosirea sistemelor OXIPERM GRUNDFOS pentru generarea și dozarea dioxidului de clor. Dioxidul de clor este extrem de eficient împotriva tuturor tipurilor de germeni și are o durată reziduală lungă în sistem. Marele avantaj al dioxidului de clor față de alți dezinfectanţi este eficacitatea sa împotriva peliculelor biologice (biofilm) ce se formează în timp pe suprafețele traseelor de apă. Folosind dioxidul de clor ca dezinfectant eliminăm și riscul formării de produși secundari ce ar da gust sau miros neplăcut apei.

Foto-oxidarea prin intermediul radiației UV este una dintre cele mai eficiente metode de dezinfecție a apei. Structura ADN-ului la bacterii sau a ARN-ului la viruși este distrusă prin intermediul acestei metode fără a folosi chimicale.
Patogeni ca Cryptosporidium, Giardia, Legionella sau Anthrax sunt distruși prin acestă metodă.

ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE ȘI ECHIPAMENTE DE DETECȚIE CLOR ÎN AER

Folosirea unei măști cu cartuș filtrant adecvat este obligatorie în timpul lucrărilor unde pot apărea scurgeri de clor gazos. Echipamentele de protecție marca DRÄGER pentru orice aplicație în domeniul apei.

De asemenea, în încăperile unde sunt instalate aparate de generare/dozare clor gazos sau dioxid de clor, trebuie să existe un sistem de monitorizare clor în aer conectat la un sistem de alarmare, evacuare a gazelor prin ventilație și neutralizare cu sprinklere. Senzorii folosiți pot fi amperometrici (Grundfos DIS-G) sau potentiostatici (Grundfos DIA-G).

DOZARE PULBERI: FLOCULANȚI, COAGULANȚI, LAPTE DE VAR, etc.

Sistemele GRUNDFOS (fostul ALLDOS) pentru prepararea soluțiilor de floculant sunt folosite preponderent în tratarea apelor.

Instalațiile se pretează la prepararea polielectroliților, a laptelui de var, etc., și sunt disponibile în variante cu trei, două sau o singură cameră, cu capacități cuprinse între 1000 și 10000 l/h.

Soluțiile preparate pot fi diluate cu ajutorul modulelor opționale de diluție.

Dozatoarele cu melc marca GRUNDFOS sunt folosite la dozarea precisă a pulberilor de sulfat de aluminiu, var, fosfați, polielectrolit, cărbune activ, etc.

Controlul dozării se poate face atât manual cât și automat, pe baza unui semnal extern venit de la un debitmetru sau alt instrument de măsură.

dealer_grundfos
en_US