logo

ECHIPAMENTE PENTRU ANALIZA ȘI TRATAREA APEI
INGINERIE – APARATURĂ – SERVICE

Tratare și epurare ape

INSTALAȚII PENTRU EPURAREA APELOR UZATE INDUSTRIALE

Instalațiile sunt proiectate pe baza unor tehnologii personalizate în funcție de tipul de apă uzată și de cerințele privind calitatea efluentului. În funcție de tehnologia adoptată, folosim module de egalizare/omogenizare, corecție pH, flotare, floculare, coagulare, sedimentare, decantare, filtrare, ultrafiltrare, deshidratare nămol.

Instalațiile sunt dotate cu cele mai moderne sisteme de dozare și monitorizare a parametrilor de proces, controlate de automate programabile cu interfață locală și/sau la distanță.

FILTRE MECANICE, FILTRE CU NISIP

Sistemele de filtrare EUROTROL și SITA sunt destinate tratării apei în aplicații rezidențiale sau industriale.

Filtrele mecanice folosesc cartușe filtrante lavabile sau de unică folosință, folosite la filtrarea apei în general, inclusiv a celei potabile, cât și a altor fluide cu pH neutru. Aceste cartușe sunt recomandate pentru protejarea diverselor aparate și instalații, a echipamentelor de filtrare apă potabilă și băuturi răcoritoare, a cazanelor pentru producerea apei calde, a aparatelor de dedurizare, la protejarea aparatelor frigorifice și aer condiționat. Cartușele filtrante cu bloc de cărbune activ rețin suspensii mecanice, clor, metale grele, etc. Calitatea apei este imbunătățită prin eliminarea culorii, gustului și mirosurilor neplăcute.

Aplicații: filtrarea și tratarea apei potabile la utilizatorul final, eliminarea clorului din apă, protejarea sistemelor de osmoză inversă.

Filtrele automate cu nisip cuarțos sunt destinate reținerii din apă a suspensiilor solide care dau turbiditate apei de tipul: nisip, nămol, rugină, etc. Acest lucru se realizează la trecerea apei prin mediul filtrant format din mai multe straturi de nisip cuarțos cu diferite granulații. Construcția recipientului se realizează din polietilenă armată cu fibră de sticlă sau (la capacități mari) din oțel carbon protejat anticoroziv la interior cu un strat de rășină epoxidică de uz alimentar, iar la exterior cu un strat de rășină poliuretanică. Filtrele sunt prevăzute cu sistem de comandă electronic PENTAIR-AUTOTROL format dintr-un programator electronic digital și sistem de execuție format din vane hidraulice acționate fie de presiunea apei fie de un compresor exterior

FILTRE CU CĂRBUNE ACTIV

Filtrele automate cu cărbune activ EUROTROL realizează purificarea apei prin trecerea acesteia printr-un pat filtrant format dintr-un strat de cărbune activ așezat peste un strat de nisip selectat. Aceste filtre sunt folosite de obicei pentru a îndepărta fierul, substanțele organice, clorul rezidual din apă și pentru a îmbunătăți gustul, culoarea și mirosul apei.

Construcția recipientului se realizează din polietilenă armată cu fibră de sticlă sau (la capacități mari) din oțel carbon protejat anticoroziv la interior cu un strat de rășină epoxidică de uz alimentar, iar la exterior cu un strat de rășină poliuretanica.

DEDURIZARE, DEFERIZARE, DEMANGANIZARE, DENITRIFICARE, ELIMINARE AMONIU, ELIMINARE ARSEN

Aceste sisteme folosite fie individual fie înseriate sunt destinate eliminării sau reducerii concentrației unor poluanți: ioni de calciu și magneziu, fier, mangan, azotat (nitrat), amoniu, arsen.

Sistemele sunt alcătuite din recipienți de polietilenă armată cu fibră de sticlă, programator electronic digital PENTAIR-AUTOTROL (pentru setarea momentului începerii procesului de regenerare, a frecvenței procesului de regenerare și a duratei fazelor regenerării), un sistem de vane automate acționate hidraulic și vas din polietilenă pentru soluția regenerantă (saramură).

Sistemele automate simplex au o singură coloană cu rășină schimbătoare de ioni. Pe timpul regenerării, sistemul furnizează apă netratată. Sistemele automate duplex sau cu mai multe coloane paralele permit furnizarea continuă de apă dedurizată prin regenerarea alternativă a coloanelor cu rășină.

ULTRAFILTRARE, OSMOZĂ INVERSĂ

Ultrafiltrarea și osmoza inversă sunt unele dintre cele mai eficiente metode de tratare a apei în ceea ce privește contaminanții periculoși: arsen, azbest, erbicide, pesticide, fluoruri, plumb, mercur, nitrați, nitriți, radiu, etc.
Sistemele de osmoză inversă sunt capabile să înlăture bacterii și alte componente biologice ale apei dăunătoare sănătății precum Giardia si Criptosporidium.

Sistemele de osmoză inversă rețin substanțele chimice dizolvate precum și agenții biologici din apă, apa rezultată având un grad înalt de puritate.

dealer_grundfos
en_US